REKLAM ALANI
Yüce Yaraticimiz Allah`in 99 ismi -Esmâ`ul Hüsnâ-
Bu bölümde, herseyi ve SiZi yaratan Allah'in 99 güzel ismini ve bunlarla ilgili açiklamalari bulacaksiniz. Böylece Yaraticinizi daha çok tanima imkâni elde edeceksiniz.
Sitenin bu bölümü yaklasik bir sene süren çalisma sonucunda meydana geldi. Herbir isim bilgisayar ortaminda özel olarak tasarlandi. Herbir ismin altinda onun Arapça okunusu, Türkçe manasi ve Kur'ân-i Kerîm'den onunla ilgili bir ayet konuldu. Ayet numarasina tiklanarak ilgili ayetin orjinal metni de görülebilir. istenilen isim altindaki küçük zarf resmine tiklanarak e-kart gönderilebilir. 11 sayfadan olusan bu bölümü asagidaki linkleri kullanarak gezebilirsiniz:

Sayfalar: | Önceki | - 1 - | - 2 - | - 3 - | - 4 - | - 5 - | - 6 - | - 7 - | - 8 - | - 9 - | - 10 - | - 11 - | Sonraki |
REKLAM ALANI
- 1. sayfa 1 ile 10 arasi isimler -

ESMÂU'L HÜSNÂ HAKKINDA GENEL BiLGi

Arapça'da "isim" kelimesinin çogulu olan "esmâ" ile "güzel, en güzel" anlamindaki "hüsnâ" kelimelerinden olusan "esmâu'l hüsnâ" terimi Kur'ân-i Kerîm ve Hadis-i Serîflerde Allah-ü Teala'ya nisbet edilen isimleri ifade eder. Sadece Kur'ân'da geçen ilâhî isimler 100'den fazladir; muhtelif hadislerde Allah'a nisbet edilen baska isimler de mevcuttur. Esmâu'l hüsnâ terkibinin, genis anlamiyla bunlarin hepsini kapsamakla birlikte terim olarak daha çok doksan dokuz ismi içerdigi kabul edilir.

Esmâu'l hüsnâ terkibinde yer alan hüsnâ kelimesi "güzel" mânasinda sifat veya "en güzel" anlaminda ism-i tafdîl (üstünlük sifati) sayilmistir. Her iki halde de buradaki güzellik bir gerçegi vurgulamakta olup Allah'in güzel olmayan bir isminden söz edilemeyecegi için mefhûm-i muhalifini hatira getirmez. ilâhî isimlerin güzellikle nitelendirilmesinin sebeplerini Ebû Bekir ibnü'l-Arabî söyle siralamaktadir:
1. Esmâu'l hüsnâ Allah hakkinda yücelik ve askinlik ifade eder ve kullarda saygi hissi uyandirir.
2. Zikir ve duada kullanilmalari halinde kabule vesile olur ve sevap kazandirir.
3. Kalplere huzur ve sükûn verir, lütuf ve rahmet ümidi telkin eder.
4. Bilginin degeri bilinenin degerine bagli bulundugu ve bilinenlerin en sereflisi de Allah oldugu için esmâ'ul hüsnâ bilgisine sahip olanlara bu bilgi meziyet ve seref kazandirir.
5. Esmâu'l hüsnâ Allah için vacip (olmasi gereken), caiz (olmasi uygun) ve mümteni' (olmasi imkansiz) olan sifatlari içermesi sebebiyle O'nun hakkinda yeterli ve dogru bilgi edinmemize imkân verir.

insanlarin büyük çogunlugu kâinatin bir yaratici ve yöneticisinin bulundugunu kabul etmekle birlikte madde özelligi tasimadigindan O'nu duyulariyla idrak etmeleri mümkün degildir. Su halde yaratici ancak kâinat ve insanla olan iliskisi bakimindan taninabilir. Bundan dolayi esmâ'ul hüsnâ bilgisi, Allah-âlem iliskisine isik tutmasi ve sonuçta Allah'i tanitmasi açisindan önem tasimaktadir.
Sunu da belirtmek gerekir ki evrenin bir parçasini olusturan insan, aklî istidlalleri yaninda gönül hayati bakimindan da yaratici ile münasebet kurmak ihtiyacindadir. Bu münasebetin saglanmasinda esmâ'ul hüsnânin vazgeçilmez bir rolü vardir. isimlerin kelimeler ve seslerle ifade edilmesi ve bu seslerin kulaklarda yankilanmasi söz konusu iletisimi gelistiren ve güçlendiren sebeplerdir. Kur'ân-i Kerîm'de dua ve zikrin israrla tavsiye edilmesinin bir sebebi de bu olmalidir. Hz. Peygamber'den rivayet edilen duâ metinlerinde esmâ'ul hüsnânin çokça yer almasi dikkat çekicidir.
ibnü'l-Arabî'nin de belirttigi gibi her dindar insanin manevî yönelis ve ibadetlerinin yüce yaraticinin bizzat kendisine oldugu süphesizdir. O'nunla iletisim kurmak ve söylesmek dindar için vazgeçilmez bir ihtiyaç, paha biçilmez bir haz olup bu iletisime zihinle kalbin yaninda bunlarla etkilesim halinde bulunan dilin ve kulagin da katilmasi lâzimdir. Dil O'nun isimlerini zikreder, kulak da bu zikri algilar.

En önemli konusunu Allah bilgisinin olusturdugu ilâhî dinler içinde islâmiyet Allah'in isim ve sifatlarina ayri bir önem vermis, tevhid inancinin açik bir sekilde anlasilabilmesi için yaratanla yaratilmislarin niteliklerinin açikliga kavusturulmasini fevkalâde gerekli görmüstür. Allah'in zâtinin bilinmesi isimleri ve sifatlariyla mümkün olacagindan Kur'ân-i Kerim'de Allah'in güzel isimlerinin bulundugu, O'na bu isimlerle dua, niyaz ve ibadette bulunulmasi gerektigi, bu konuda dogru yoldan ayrilanlara itibar edilmemesi lâzim geldigi (A'râf 7/180), ayrica esmâ'ul hüsnânin hangisiyle olursa olsun dua edilebilecegi (isrâ 17/ 110) belirtilmis ve son inen sûrelerden birinde de on alti kadar isim bir arada zikredilmistir (Hasr 59/22-24).

Esmâu'l hüsnâ ve sayisi konusunda ilk akla gelen seylerden biri de, sayiyi doksan dokuz olarak belirleyen ve esmâu'l hüsnâyi ard arda sayan meshur hadistir. Sahabi Ebû Hüreyre'ye (r.a.) ulasan rivayetlerin muhtevasi iki kisma ayrilir: Bütün rivayetlerin kaydettigi birinci kismin meali söyledir: "Allah'in doksan dokuz -yüzden bir eksik- ismi vardir. Kim bunlari sayarsa (ihsâ) Cennet'e girer". Hadisin bu kismini içeren bazi rivayetlerin sonunda, "O tektir, tek olani sever." seklinde bir ilâve de mevcuttur. Hadis metnindeki "kim onu sayarsa (men ahsâhâ)" lafzi bazi rivayetlerde "kim onu ezberlerse (men hafizahâ)" ibaresiyle nakledilmistir. Hadiste Cennet'e girmeye vesile olarak gösterilen "ihsâ" kelimesinin buradaki anlami üzerinde Buhârî'den itibaren önemle durulmus ve kelimenin "saymak, ezberlemek, anlamak" seklindeki sözlük anlaminin ötesinde bir mâna tasidigi görüsü agirlik kazanmistir. Öyle anlasiliyor ki bu kelime "islâm'in ulûhiyyet inancini naslara basvurmak suretiyle tesbit edip anlamak, benimsemek ve bu inanca uygun bir ruhî yetkinlik kaydetmek" anlamini içermektedir.
Konuya bir de su yönden bakabiliriz:
Yüce Allah Kur'ân-i Kerim'de söyle buyurmaktadir: "...Allah'i anmak elbette (ibadetlerin) en büyügüdür. Allah yaptiklarinizi bilir." (Ankebut 29/45) "Bunlar, iman edenler ve gönülleri Allah'in zikriyle sükûnete erenlerdir. Bilesiniz ki, kalpler ancak Allah'i anmakla huzur bulur." (Ra'd 13/28)
Peygamber Efendimiz de ashabini ve ümmetini kalplerinin her zaman Allah'i hatirlama ile nurlanmasi yönünde egitmis ve tavsiyelerde bulunmustur. O bir hadisinde söyle buyurmustur: "...Dikkat edin! insan bedeninde öyle bir et parçasi vardir ki o iyi olursa bütün beden iyi olur; o kötü olursa bütün beden bozulur: O et parçasi kalptir."
Bunlar isiginda düsünecek olursak kalp iyi ve kötü düsünce ve davranislarin yönledirildigi bir kaynaktir. Eger inanmis kisinin kalbinde Allah'i hatirlama yönünde bir gevseklik olursa burada kötü düsünce ve fikirler daha kolay olusacaktir. Fakat bu kalpte Allah'i hatirlama kuvvetli ise bu takdirde kötü düsünce ve fikirler dagilacak bu durum da güzel davranislara sebep olacaktir.
Yukaridaki ayete (Ankebut 29/45) tekrar bakacak olursak Allah'i hatirlama ve bunun sebep oldugu davranislar arasidaki iliskiyi sezebiliriz: Allah kendisini anmaktan bahsettikten sonra "Allah YAPTIKLARINIZI bilir." buyurmaktadir.
Öyle ise esmâu'l hüsnâyi saymak veya ezberlemek bize Allah'i hatirlatacak, Allah'i hatirlamak kalbimizi aydinlatacak ve güzellestirecek, bu güzel kalp güzel davranislara sebep olacak ve bu güzel davranislar da Allah'in izniyle insanin Cennet'e girmesine sebep olacaktir.

Allah'i birden fazla isimle anmak veya bazi sifatlarla nitelendirmek acaba islâm'in çok önem verdigi tevhid ilkesini zedeler mi? "Zât-i ilâhiyyeye (Allah'in zâtina) nisbet edilen mâna" seklinde tarif edilebilen isim veya sifatlar zihnin disinda müstakil bir varliga sahip bulunmadiklari için böyle bir endiseye mahal görülmemistir. Mâtürîdî'nin de belirttigi gibi insanlar ancak duyulariyla idrak ettikleri konularda bilgi sahibi olabilirler. Bu sebeple duyular ötesi olan Allah kendisini duyular âleminin kavramlariyla tanitmistir. Ancak Allah ile diger seyler arasinda benzerlik kurulamayacagini bildiren âyet (Sûrâ 42/11), Allah hakkinda akil ve hayale gelebilecek her türlü yaratilmislik özelligini bertaraf eder. Aslinda yaratilmislar arasindaki benzetmeler sadece bir isimlendirmeden kaynaklanmaz. iki sey arasindaki benzerlik genellikle duyular yoluyla tesbit edildikten sonra ortak bir kelime ile adlandirilir. Halbuki Allah hakkinda böyle bir tesbitten söz etmek mümkün degildir.

Allah'in isim veya sifatlari O'nun zâtina nisbet edilen mâna ve kavramlardan ibarettir. Bu kavramlar sekil itibariyle isim, fiil veya zarf olabilecegi gibi tamlama veya baska yollarla olusmus bir terkip halinde de bulunabilir. Kur'ân-i Kerîm'in edebî üslûbu geregi ayni kökten gelen veya ayri köklerden olmakla birlikte es anlamlar tasiyan isimler de az degildir. islâm'a mahsus ulûhiyyet inancinda ilim, kudret ve yaraticilik büyük bir yer tutar ve Kur'ân âyetlerinin temel örgüsünü olusturur. Bundan dolayi çesitli kaliplarla Allah'a nisbet edilen fiillerden birçok isim ve sifat türetmek mümkündür. Konuyla ilgili çalismalarda Kur'ân-i Kerîm'den degisik sayilarda esmâ'ul hüsnâ tesbit edilmistir. Esmâu'l hüsnâ ile ilgili âyetlerden ilham alan birçok âlim eski dönemlerden itibaren Kur'ân'da bulunan isimleri doksan dokuz sayisina bagli kalmadan arastirip listeler düzenlemeyi denemislerdir.
Esmâu'l hüsnânin yüzlerle ifade edilecek kadar çok olusu islâm ilâhiyati alaninda zengin bir malzeme olusturmus, ulûhiyet inancinin açiklik kazanmasina, kulun dua, niyaz ve zikirlerle Allah'a yaklasmasina yardimci olmustur.

Esmâu'l hüsnânin islâm inancinda sahib oldugu bu önemden dolayi islâm alimleri tarafindan (Allah hepsinden razi olsun) esmâu'l hüsnâ ile ilgili yüzlerce eser yazilmis ve - internet ortami da dahil olmak üzere ;-) - hala da yazilmaktadir. Önde gelen islâm alimlerinden birçogu kitap serilerine -belki de manevi bir bereket umuduyla- esmâu'l hüsnâ ile ilgili bir kitap eklemislerdir. Sadece esmâu'l hüsnâ ile ilgili eserleri inceleyen kitaplar bile mevcuttur.
Ve Müslüman bir hattatin eserleri arasinda mutlaka bir esmâu'l hüsnâ kolleksiyonu vardir. Birçok müslüman hoca ve anne-baba yukarida geçen ayet ve hadislerin manevi yönlendirmesi sonucunda ögrencilerine ve çocuklarina çesitli hediyeler vaad ederek esmâu'l hüsnâyi ezberlemelerini isterler. Yine ellerinden öpülesi birçok iyi müslüman da manevi yükselisleri ve Peygamber Efendimizin müjdeledigi Cennet'e girmeyi ümid ederek hergün özellikle sabah namazindan sonra esmâu'l hüsnâyi okurlar.

Hattatlar tarafindan yazilan esmâu'l hüsnâ tablolarinda genellikle söyle bir plan uygulanir: En üste bir Bismillâhirrahmânirrahîm yazilir. Altina esmâu'l hüsnâ ile ilgili ayet ve hadis yazilir. Daha sonra meshur olan hadiste sayildigi sira ile 99 isim yazilir. Her ismin soluna "Celle Celâluh" (Sâni Yüce) seklinde okunan bir saygi ifadesi yazilir; okunurken de her ismin ardindan veya bazen belli araliklarla Celle Celâluh denilir.

islamiSanat.net
Artislamic.com



Rahman ve Rahim Olan Allah'in Adiyla



En güzel isimler Allah'indir. O halde O'na o güzel isimlerle dua edin...
(Kur'ân-i Kerim 7:180)



Resulullah Aleyhisselam buyurdular ki:
Allah Teala'nin 99 ismi vardir; kim onlari sayarsa Cennet'e girer :


Okunusu:
Huvallâhullezî lâ ilâhe illâ huv


Manasi:
O, öyle ALLAH'tir ki, kendisinden baska hiçbir ilah yoktur.
Kisa Bir Açiklama:
Esmâu'l Hüsnâ'nin sayildigi hadiste geçen bu cümle ayni zamanda bazi Kur'ân ayetlerinin de bir parçasidir (59:23). Esmau'l Hüsna'nin ilki olan ALLAH ismini içermektedir. Bu isim bütün varligi yaratip yöneten, bütün övgü ve ibadetlere layik, varligi zorunlu olan Yüce Zât'in özel ve en kapsamli adidir. Sonsuz mükemmellik ve güzellik sifatlarinin hepsini akla getirir; bir olan, hiçbir esi, ortagi ve benzeri olmayan Yüce Varliga isaret eder; yalnizca Ona mahsus olup baska hiçbir varliga nisbet edilemez. islâm alimleri ALLAH isminin digerlerinden farkli bir isim oldugunu kabul etmektedir. Öteki isimlerin hepsi belli köklerden türedigi ve belli mânalari ALLAH'in zatina izafe ettigi halde tercih edilen görüse göre ALLAH lafzi türetilmemis bir isim olup herhangi bir kök anlami tasimaz. Bu ismin tam anlamiyla baska dillere tercümesi, çogulu ve türetmesi yapilamaz. Diger isimler gerçekte zâti niteleyen sifatlardan ibarettir; esmâ'ul hüsnânin niteledigi yüce zâtin özel ismi olan ALLAH ismi ise bütün sifatlarin muhtevasina delâlet etmektedir. ALLAH ismi Kur'ân'da 2697 kere geçer.
Kur'ân-i Kerîm'den ilgili Ayet:
De ki: "O ALLAH birdir. ALLAH sameddir. O, dogurmamis ve dogmamistir. O'nun hiçbir dengi yoktur."
(112:1...4)
Sira: 1

Okunusu:
el-Meliku celle celâluh
Manasi:
Görünen ve görünmeyen bütün âlemlerin, bütün kâinatin sahibi; tek ve mutlak hükümdari.
Kur'ân-i Kerîm'den ilgili Ayet:
MUTLAK HÂKiM ve hak olan Allah, çok yücedir. O'ndan baska ilah yoktur, O, yüce Ars'in sahibidir.
(23:116)


Sira: 4 Bu eseri e-kart gönder
Okunusu:
er-Rahiymu celle celâluh
Manasi:
Bagislayan, esirgeyen, çok merhamet eden; dünyada kendisine inanip emirlerine uygun bir sekilde yasayanlari ahirette sonsuz nimetlerle mükafatlandiracak olan.
Kur'ân-i Kerîm'den ilgili Ayet:
Sizi karanliklardan aydinliga çikarmak için kuluna apaçik âyetler indiren O'dur. Süphesiz Allah, size karsi çok sefkatli, ÇOK MERHAMETLiDiR.
(57:9)


Sira: 3 Bu eseri e-kart gönder
Okunusu:
er-Rahmânu celle celâluh
Manasi:
Bagislayan, esirgeyen; bütün yarattiklari için iyilik ve merhamet isteyen; sevdigini-sevmedigini ayirdetmeyerek bu dünyada onlara sayisiz nimetler veren.
Kur'ân-i Kerîm'den ilgili Ayet:
ilâhiniz bir tek Allah'tir. O'ndan baska ilâh yoktur. O, RAHMÂNdir, rahîmdir.
(2:163)


Sira: 2 Bu eseri e-kart gönder

Okunusu:
el-Mu'minu celle celâluh
Manasi:
1-Gönüllerde iman isigi uyandiran. 2-Kendisine siginanlara aman verip onlari koruyan, rahatlatan. 3-Verdigi söze güvenilen.
Kur'ân-i Kerîm'den ilgili Ayet:
O, öyle Allah'tir ki, kendisinden baska hiçbir ilah yoktur. O, mülkün sahibidir, eksiklikten münezzehtir, selamet verendir, EMNiYETE KAVUSTURANDIR, gözetip koruyandir, üstündür, istedigini zorla yaptiran, büyüklükte esi olmayandir. Allah, müsriklerin ortak kostuklari seylerden münezzehtir.
(59:23)


Sira: 7 Bu eseri e-kart gönder
Okunusu:
es-Selâmu celle celâluh
Manasi:
1-Her türlü tehlikelerden kullarini selâmete çikaran. 2-Kendisi her türlü eksiklik, ayip, afet ve belalardan uzakta olan. 3-Cennete girmis mutlu kullarina selâm eden.
Kur'ân-i Kerîm'den ilgili Ayet:
O, öyle Allah'tir ki, kendisinden baska hiçbir ilah yoktur. O, mülkün sahibidir, eksiklikten münezzehtir, SELÂMET VERENDiR, emniyete kavusturandir, gözetip koruyandir, üstündür, istedigini zorla yaptiran, büyüklükte esi olmayandir. Allah, müsriklerin ortak kostuklari seylerden münezzehtir.
(59:23)


Sira: 6 Bu eseri e-kart gönder
Okunusu:
el-Kuddûsu celle celâluh
Manasi:
Hatadan, gafletten, acizlikten ve her türlü eksiklikten uzak; bütün üstün ve güzel sifatlarin sahibi.
Kur'ân-i Kerîm'den ilgili Ayet:
Göklerde ve yerde olanlarin hepsi, mülkün sahibi, EKSiKLiKTEN MÜNEZZEH, azîz ve hakîm olan Allah'i tesbih eder.
(62:1)


Sira: 5 Bu eseri e-kart gönder

Okunusu:
el-Cebbâru celle celâluh
Manasi:
1-iradesini her durumda yürüten, diledigini zorla yaptirmaya gücü yeten. 2-Yaratilmislarin halini iyilestiren, eksikleri tamamlayan, kirilanlari onaran.
Kur'ân-i Kerîm'den ilgili Ayet:
O, öyle Allah'tir ki, kendisinden baska hiçbir ilah yoktur. O, mülkün sahibidir, eksiklikten münezzehtir, selamet verendir, emniyete kavusturandir, gözetip koruyandir, üstündür, iSTEDiGiNi ZORLA YAPTIRAN, büyüklükte esi olmayandir. Allah, müsriklerin ortak kostuklari seylerden münezzehtir.
(59:23)


Sira: 10 Bu eseri e-kart gönder
Okunusu:
el-Aziyzu celle celâluh
Manasi:
1-Degerli, serefli, güçlü. 2-Maglub edilmesine imkan olmayan, her zaman galip olan.
Kur'ân-i Kerîm'den ilgili Ayet:
Mutlak hükümranlik elinde olan Allah, yüceler yücesidir ve O'nun herseye gücü yeter. O ki, hanginizin daha güzel davranacagini sinamak için ölümü ve hayati yaratmistir. O, MUTLAK GALiPTiR, çok bagislayicidir. O ki, birbiri ile âhenktar yedi gögü yaratmistir. Rahman olan Allah'in yaratisinda hiçbir uygunsuzluk göremezsin. Gözünü çevir de bir bak, bir bozukluk görebiliyor musun?
(67:1-3)


Sira: 9 Bu eseri e-kart gönder
Okunusu:
el-Muheyminu celle celâluh
Manasi:
Kâinatin bütün islerini düzenleyen, gözeten, yöneten.
Kur'ân-i Kerîm'den ilgili Ayet:
O, öyle Allah'tir ki, kendisinden baska hiçbir ilah yoktur. O, mülkün sahibidir, eksiklikten münezzehtir, selamet verendir, emniyete kavusturandir, GÖZETiP KORUYANDIR, üstündür, istedigini zorla yaptiran, büyüklükte esi olmayandir. Allah, müsriklerin ortak kostuklari seylerden münezzehtir.
(59:23)


Sira: 8 Bu eseri e-kart gönder
Üstteki eserlerin gösterilen boyutu: 200x150 piksel, Gerçek Boyut: 400x300
Eserlerin her hakki saklidir. Telif hakki © islamiSanat.net, Artislamic.com

Önceki sayfaya git. ÖNCEKi SAYFA | - | SONRAKi SAYFA Sonraki sayfaya git.

Sayfa-1 | Sayfa-2 | Sayfa-3 | Sayfa-4 | Sayfa-5 | Sayfa-6 | Sayfa-7 | Sayfa-8 | Sayfa-9 | Sayfa-10 | Sayfa-11

Esmâ'ul Hüsna Tablolarimiz

Bu bölümdeki eserlerimizi kullanarak, çesitli projelerde kullanmak için tasarladigimiz Esmâ'ul Hüsna Tablolarimiz mevcuttur. Bunlari görmek için bu baglantiya veya resimlere tiklayabilirsiniz.



ÖZEL TAKViM --->
(ingilizce)

Yeni Yaptigimiz, Yüce Allah'in 99 ismi Videosu:

Facebook: http://www.facebook.com/video.php?v=10152966339587801
YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=MQfeKWXR_5Q



Bu sayfa hakkindaki duygu ve düsüncelerinizi buraya yazarak diger insanlarla paylasabilirsiniz:

Bu sayfayi begenmek ve paylasmak isterseniz buraya tiklayiniz:
Share

Facebook'taki özel sayfamizi begenmek ve toplulugumuza katilmak için buraya tiklayiniz:
- Sitemizin Bütün Bölümlerini Her Sayfada Bulunan Asagidaki Baglantilari Kullanarak Gezebilirsiniz -
E-kart ve Duvar Kagitlari Site Ana Sayfasi 3 Boyutlu Allah (cc) Lafizlari
Çiçek Resimleri Allah'in 99 ismi (Esmâ'ul Hüsnâ) 3 Boyutlu Hz. Muhammed (sav) isimleri
Manzara Fotograflari Klasik Hat Sergisi 1 | 2 | 3 | 4 | 3 Boyutlu Besmele Çizimleri
Dijital Motifler Sergisi 2 Boyutlu Çesitli Çizimler 3 Boyutlu Kelime-i Tevhidler
Türk Bayragi ve M.Akif Ersoy Eserleri islami E-kart ve Duvar Kagitlari 3 Boyutlu Çesitli Çizimler
40 Hadis-i Serif Eseri Projesi - - - Gençler için Seçme 40 Hadis Metni
RAMAZAN ÖZEL SAYFALARIMIZ
Ramazan Özel E-Tebrik Kartları Ramazan Özel Eserleri Slayt Gösterisi İngilizce-Arapça Slayt Gösterisi
Çiçek Resimleri Sergisi: | Versiyon I | - | Versiyon II         | - |         Mobil Duvar Kagidi Çiçek Resimleri: | Versiyon I | - | Versiyon II
Pembe Güller Kirmizi Güller Beyaz Güller Sari Güller Karma Güller Kirmizi Laleler Beyaz Laleler Sari-Kirmizi Lale Karma Laleler Çuha Çiçekleri
Hercai Menekse Afrika Meneksesi Kirmizi Sardunya Pembe Sardunya Katmer Sardunya Karma Sardunya Begonyalar Mine Çiçekleri Açelyalar Papatyalar
Yildiz Çiçekleri Sümbül-Ortanca Nilüfer-Petunya Küpe-Cam Güzeli Karanfil-Gelincik Gündüz Sefasi Zambak 1 - 2 - 3 Karma Çiçekler-1 Karma Çiçekler-2 Karma Çiçekler-3
- Manzara Fotograflari Kisminin Alt Sayfalari -
Bogaz Asya Bogaz Avrupa Eminönü Karaköy Besiktas Ortaköy Üsküdar Bursa Karadeniz
istanbul Civari Sultan Ahmet Beyazit Fatih Harem Yalova Gaziantep Mekke Medine
- Diger Linkler -
Site Haritasi E-posta - Bize Ulasin Ziyaretçi Mesajlari
Hizmetlerimiz Hakkimizda | Sitemize Link Vermek | - | Sitemize Reklam Vermek |
- Dil Seçimi ve Sitede Arama -
Arabic - Bulgarian - Chinese - Croatian - Czech - Danish - Dutch - English - Filipino - Finnish - French - German - Greek - Hebrew - Hindi - Indonesian - Italian - Japanese - Korean - Latvian - Lithuanian - Norwegian - Polish - Portuguese - Romanian - Russian - Serbian - Slovak - Slovenian - Spanish - Swedish - Turkish - Ukranian - Vietnamese - Türkçe Karakterleri Aç

Copyright © islamiSanat.net, Artislamic.com. 5846 Sayili Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu dahilinde, bu web sitesinin her hakki saklidir. Sitenin içerigini olusturan resim ve yazilarin internet üzerinde herhangi bir sekilde malzeme olarak kullanilmasi ve baska bir web sitesine aktarilmasi yasaktir. Bununla birlikte web sitesi olan ziyaretçiler, begendikleri eserlerden "en fazla bes tanesini", "eserler üzerinde hiçbir degisiklik yapmamak sartiyla" sitelerinde kullanabilirler. Bu sitenin içerigini olusturan resim ve yazilarin "ticaret" ve "-ücretsiz bile olsa- genele dagitim" gibi maksatlarla CD veya diger depolama araçlarina kaydedilmesi ve herhangi bir materyal üzerine baski ve kopyasinin yapilmasi yasaktir. Bununla birlikte ziyaretçiler, begendikleri resim ve yazilari yalnizca kendi "sahsî" ve "ticari olmayan" kullanimlari için kayit ortamlarinda saklayabilir, çiktisini alabilirler. Burada izin verilenler disindaki kullanimlar için islamiSanat.net Eserlerinin Kullanim ve Telif Sartlari yazisini inceleyiniz.


Bu sayfayi son yenileme tarihi: 05.Subat.2015

REKLAM ALANI